View Full Version : czytnik kart a oprogramowanie lustrzanki

tyrachiel
18-04-2006, 12:00
Witajcie,
Uzywam 350d. w kompie wgrany soft canona z plyty, dzieki ktoremu gdy podlaczam aparat przez kabel usb i go wlaczam to na kompie pod windowsem xp wlacza sie ten maly programik, klikam jeden przycisk i wszystkie zdjecia laduja sie tak gdzie wczesniej ustalilem. wiecie o co chodzi. I teraz pytanie - jesli kupie czytnik to czeka mnie kazdorazowo sciaganie zdjec na dysk z wszystkich tworzonych na karcie przez 350d folderow? bylo by to dosc niewygodne...
podrawiam!

yogi-bear
18-04-2006, 12:19
Absolutnie nie! Nie wiem jak jest dokladnie z softem canona ale domyślam się że tak samo jak z oprogramowaniem konkurencyjnych firm. Po włożeinu karty do czytnika odpali Ci się menu windowsowe "co dalej robić". Wybierasz swój program i zgrasz tak samo jak z aparatu. Osobiście polecam darmową Picase od Google ( http://picasa.google.com/ ). Swietna do przeglądania i dobrze też zgrywa zdjęcia (czyta raw'y bez problemu).

Follman
18-04-2006, 12:28
Nie nie będziesz musiał ładować zdjęć z kazdego folderu, program robi to sam. Ja polecam Downloader Pro. POzdarwiam Follman

cezner
18-04-2006, 12:30
Jest dokładnie tak jak pisze yogi-bear. Wgrywasz z czytnika tak samo jak z aparatu. Ja już nie zauważam różnicy czy wgrywam z aparatu czy z czytnika. Poza tym, że z aparatu trwa to trochę wolniej. Wyraźnie jest gorszy transfer

Slavko
18-04-2006, 16:54
Jest dokładnie tak jak pisze yogi-bear. Mam to wypróbowane. Nie trzeba grzebać po innym sofcie

tyrachiel
18-04-2006, 17:46
dziekuje bardzo za rozwianie watpliwosci :) trzeba wiec zanabyc czytnik:)

arturs
18-04-2006, 22:25
Witam..

Zainteresuj się programikiem fotoloader autorstwa forumowego kolegi MxW - świetny soft jego autorstwa właśnie do zgrywania z kart.
Pozdrawiam
Artur Starz