View Full Version : dziwny problem z 300D

navy
21-04-2006, 13:57
mianowicie mam taki dziwny problem.nie moge zgrac zdjec kablem poprzez funkcje NORMAL bo wyskakuje ze potrzebny jest plik 'do.da_da'z canon digital camera solution disk.pod tym wpisz sciezke do pliku i kliknij ok.
jak podaje te sciezke to wyskakuje to samo

niewiem co zrobic bo instalowałem sterownik wia z orginalnej plyty.instalowałem tez sciągnięty ze strony canona.

mam w aparacie zdjecia zapisane w JPEG i RAW
poprzez funkcje P2p moge zgrac tylko JPEG.

co robic??
mam wgranego polskiego softa.moze ktos podrzuci mi sterownik do canona na majla [email]virage@op.pl .poradzcie co zrobic

snow
21-04-2006, 13:58
Sterowniki są na stronie Canona

Buddy
24-04-2006, 10:55
Witam

Mam problem z moim Canonem i nie wiem co zrobić ?
Mianowicie , przy robieniu zdjęcia wiesza się w połowie ruchu migawki i wyskakuje Error 99 , próbowałem procedur z instrukcji obsługi i nic nie podziało , ciekawe dla mnie jest to że nie zawsze się to dzieje.

Uprzejmie proszę o radę co mam robić z ty fantem.
Może jest to wina softu

Pozdrawiam , Dziękuję

popmart
24-04-2006, 12:14
No niestety raczej zepsuta migawka albo zespół luster ... można spróbować wyjąć baterię podtrzymującą ale mała nadzieja .....

Gwarancja jak nie to 300-600 PLN ..... Przykro mi .....

nie zawsze tzn. ? ile tak mniej więcej razy na 10 czy 100 klepnięć ? może też to świadczyć że za każdym kolejnym klepnięciem nie wstanie już w ogóle ...

gwozdzt
24-04-2006, 12:59
(...) wyskakuje Error 99
Jaki masz obiektyw?
Bo to wcale nie musi być wina aparatu, tylko np. starej Sigmy.

JSK
24-04-2006, 14:06
Zastanawia mnie to "mianowicie". Navy tak zaczyna, Buddy jakby cytuje...
Może jaja se chłopcy robią?

Flowenol
24-04-2006, 14:33
Witam

Mianowicie , przy robieniu zdjęcia wiesza się w połowie ruchu migawki i wyskakuje Error 99 , próbowałem procedur z instrukcji obsługi i nic nie podziało , ciekawe dla mnie jest to że nie zawsze się to dzieje.

Poczytaj tutaj (http://canon-board.info/showthread.php?t=10396)

navy
29-04-2006, 01:07
z tym mianowicie to nie robimy sobie jaj-to przypadek