kamael
18-12-2007, 21:27
Pewnie już gdzieś było ale ponawiam pytanie i proszę o instrukcje, jak to zrobić krok po kroku :)
|
View Full Version : Jak ręcznie(na białą kartkę) ustawić balans bieli w 1D MKII? kamael 18-12-2007, 21:27 Pewnie już gdzieś było ale ponawiam pytanie i proszę o instrukcje, jak to zrobić krok po kroku :) Auwo 18-12-2007, 23:34 Wystarczy przeczytać instrukcję obsługi. A jak już się nawet czytać nie chce, bo o przeszukaniu forum nie wspomnę, to może lepiej sobie podarować przygodę z fotografią ?! ... na białą powiadasz ? paweleverest 18-12-2007, 23:36 Tak jak w każdym innym aparacie pstrykasz biała lub szarą kartke. W menu wybierasz cutom WB tam pojawia ci się zdjęcie które zrobiłes naciskasz ok lub set ( nie wiem 1dynki nie miałem ) i potem WB ustawiasz na custom :) yerzu 19-12-2007, 00:30 Jak cholera jasna mozna tego nie wiedziec majac profi sprzet ?????!?? Nie wiem nie mialem marka w reku nigdy a zapytam czy ma on tryb AUTO ? marekb 19-12-2007, 00:34 na białą to nie wiem ale na niebieska to się domyślam. Cholera znów najwiecej sie wypowiadają na temat sprzętu ci co go w ręku nie mieli...;) bebesky 19-12-2007, 07:56 Cholera znów najwiecej sie wypowiadają na temat sprzętu ci co go w ręku nie mieli...;) bo niektórych cholera bierze jak ktoś pyta o rzeczy które są w instrukcji. Instrukcje są zrozumiałe (dla średniorozwiniętej umysłowo osoby potrafiącej czytać) Leniwcom trzeba mówić stanowcze NIE :) ;) Powinno być podobnie jak z odsyłaniem do wyszukiwarki tych co zadają pytania będące tematem na forum już po tysiąckroć. Może, jeżeli ktoś zadaje pytanie dotyczące rzeczy jasno opisanej w instrukcji powinno się zamykać wątek? Oczywiście nie mówię o sytuacji gdzie ktoś wykonuje coś zgodnie z zaleceniami instrukcji a nie wychodzi :) kamael 19-12-2007, 14:58 Witam I znowu frustraci biją pianę. 5 odpowiedzi, a jedna na temat. paweleverest dzięki. bebesky 19-12-2007, 15:08 Może pierw zapoznaj się z definicją słowa frustrat. Ponadto jeżeli chciałeś otrzymać odpowiedź na swoje pytanie i nie czytać opinii innych trzeba było zapoznać się z instrukcją obsługi. KrzysK 19-12-2007, 15:30 A może autorowi wątku chodziło o to by się sprzętem pochwalić Chwalę więc - jedynka jest suuuuuupeeeerrrrrr!!!! Co tam umiejętność jego obsługi, co tam umiejętność wykorzystania jego możliwości... Ważne jak profesjonalnie w ręku wygląda. Szkoda tylko, że zdjęcia wyglądać tak samo nie będą :-(. Dlaczego tak myślę? Ano dlatego, że jak ktoś kupuje samolot a pilotować nie potrafi to skutek jest ten sam. Samolot też fajnie na podwórku wygląda. A jak się zacznie od latawca to i posterować można i frajda jest. Naprawdę. marekb 19-12-2007, 16:16 a potem kolejne pytania typu : -- ratunku!! cos mi strasznie strzela ja rbię zdjecie - w poprzednim kompkcie tak nie było- czy mam wysłać do serwisu czy sam naprawie..?? albo: jaki obiektyw do 1D MkII - czy 18-55efs można podpiąć...?? ;) Kamyczek 19-12-2007, 16:33 Święte słowa, KrzysK :!: Dzięki, marekb! Sprawiłeś, że w tym smutnym dniu uśmiech zawitał na moje ponure oblicze :lol: asdfasfd 19-12-2007, 16:40 Nie bądźcie żałośni... nie wiedział to się spytał. Jeżeli ktoś ma z tym jakiś problem to polecam pójście do dobrego psychologa. Jeżeli dla kogoś wątek jest nudny, co można zobaczyć po tytule, to niech do niego nie wchodzi. marekb 19-12-2007, 18:29 asdfasfd, do mnie piszesz...?? do wszystkich innych: moje pisanie traktować z przymrużeniem oka asdfasfd 19-12-2007, 18:31 asdfasfd, do mnie piszesz...?? do wszystkich innych: moje pisanie traktować z przymrużeniem oka Piszę do ogółu. paweleverest 19-12-2007, 21:38 Na miejscu moderatora już bym to dawno skasował bo tylko klawiatura wam się chłopaki wyciera :) |