Do tej pory miałem idioten kompakt w kieszenie i się nie przejmowałem. Teraz się zastanawiam w czym nosić sprzęt.
Zakładam minimum tj. bez dodatkowych obiektywów.
Jakaś sensowna mini kabura na DSLR + zawinięcie w polar i do plecaka? Poczynam sobie dość ostro na nartach tzn. jeżdżę dość szybko i pewnie i jakoś sobie nie przypominam z ostatnich sezonów strasznych upadków ale strzeżonego...
Co stosujecie, poza zdrowym rozsądkiem ;-) ?
jak juz dojdziesz jak nosic sprzet, pomysl jak go chronic przed mrozem (http://canon-board.info/showthread.php?t=1122) :mrgreen:
No to zaczynamy kolejną, trzecią już edycję wątku 'aparat na mrozie' ;-) Kurcze, z tego co jest w archiwum na ten temat to dałoby się książkę napisać...
po prostu jak ide na narty i tego dnia mam ochote robic wiecej zdjec niz jezdzic to po prostu aparat za pazucha a jak mam zamiar jezdzic na nartach to kompakt
snowboarder
17-10-2005, 19:11
Moim zdaniem jedno z drugim totalnie nie idzie w parze.
Jesli jezdzisz, to nie robisz zdjec. Jasne, mozesz sie zatrzymac,
zrobic jakis widok badz probowac zrobic pare fotek "akcji", ale ja
sie do tego zadowalam malym Powershot'em w kieszeni, o jezdzeniu
serio z plecakiem pelnym sprzetu foto nie ma moim zdaniem mowy.
Od ładnych paru lat jeżdżę w Alpach (różne kraje) i zawsze miałem idioten aparat. Trudno mi będzie wybierać między foceniem a jazdą. Mówicie że nie ma kompromisu? Tzn mam na myśli jakiś plecaczek ze wzmocnionym (?) wnętrzem i jakbym się wyp... to by sie nic nie stało a i w czasie jazdy nie miałbym stresu...
BTW nie zamierzam wozić kupy sprzętu - tylko aparat.
Kijki w lewej ręce, a narty, dziobami do przodu na prawym ramieniu. :D
snowboarder
17-10-2005, 22:21
Tzn mam na myśli jakiś plecaczek ze wzmocnionym (?) wnętrzem i jakbym się wyp... to by sie nic nie stało a i w czasie jazdy nie miałbym stresu...
Mysle, ze jakbys mial taki "porzadny plecaczek", to musialby on byc
z pelnego plastyku lub alumninum i jakbys sie wyp... na niego to
pomalabys sobie kark. Wszelki inny typu "troche wiecej ochronnych warstw"
nie wystarczy, jak sie wyp.. gdzies na szczycie i sturlasz koziolkujac na dol,
to co wytrzyma? Aparat bedzie zlom.
zostaje tylko malpa i narty