View Full Version : Lista skradzionego sprzętu !
Poniżej zamieszczam listę sprzętu skradzionego w dniu 3 listopada 2005 roku, pomiędzy godziną 16.40 a 17.30 w Warszawie na skrzyżowaniu ulic Banacha i Grójeckiej na parkingu przed EMPiK-iem.
Proszę nie umieszczać komentarzy w tym wątku !!!
Komentarze - http://canon-board.info/showthread.php?t=6435
EF135/2L USM - 223564
SD 512MB - AX0506YH
Edit: Serwisy ze skradzionym sprzętem:
http://www.foto-skradzione.pl
http://www.kradziez.org
http://sssf.bakulik.pl/
www.numeroo.pl
Tomasz Golinski 04-11-2005, 19:07 > *Drodzy Przyjaciele, Koleżanki i Koledzy Związkowi !*
> W dniu 20 maja b.r. skradziono mi, poprzez włamanie do domu, większość
> sprzętu fotograficznego, jaki posiadam i który był moim warsztatem pracy.
> Oto on:
>
> CANON
> aparat Canon EOS 20D /cyfrowy/ nr 0930403408
> aparat Canon EOS 5 nr 9400752
>
> obiektywy Canona:
> - 17-35 mm / 2,8 L nr 47891
> - 28-70 mm / 2,8 L nr 59905
> - 70 - 200 / 4 L nr 201623
> - Shift ! 24 mm nr 16261
>
> telekonwertery Canona:
> - 1,4 x,
> - 2 x.
>
> 3 filtry polaryzacyjne HOYA,
>
> MAMIYA
> aparat Mamiya M645 SUPER
> wraz z:
> - pryzmatem "AE Prism Finder N",
> - silnikiem "Power Drive N",
> - pokrętło "Wind-up Crank N",
> - 2 kasetami "120 Roll Film Holder N",
>
> obiektywy:
> - 35 mm / 3,5 N,
> - 55 mm / 2,8 N (+ osłonka na obiektyw "Lens Hood"),
> - 80 mm/ 2,8 N (+ osłonka na obiektyw "Lens Hood"),
> - 110 mm / 2,8 N,
> - 150 mm / 3,5 N,
> - 210 mm / 4 N
> - konwerter 2 X
> - Auto Extension Rings No 1, 2, 3-S.
>
> ORAZ
> - Obiektyw do Olimpusa : Tokina 70-210 / 3,5-4,5,
> - Światłomierz Minolta "Flash Meter IV, nr 97111852
> - Torba fotograficzna "Tamrac" - popielata z wyściółka na ramie z brązowej
> skóry (duża - w w niej była Mamiya z obiektywami),
> - Torba fotograficzna "Domke" - czarna (w niej był Canon z obiektywami).
>
>
> Za pomoc w odnalezieniu sprzętu udzielę nagrody w wysokości 10% jego
> wartości.
>
> Będę bardzo wdzięczny za WSZELKĄ pomoc, informacje o w.w. sprzęcie
> sprzedawanym na giełdach, wystawionym w komisach, sklepach
> fotograficznych, w Internecie. Każdy ślad może okazać się dla mnie
> możliwością odzyskania niezastąpionego narzędzia pracy.
>
> Jednocześnie musimy mieć świadomość, że w podobnych sytuacjach może się
> znaleźć każdy z nas i tylko wzajemna pomoc utrudni przestępcom proceder
> narażania nas na wielkie straty,
>
> a niejednokrotnie uniemożliwiające wykonywanie przez nas zawodu.
>
> Jeżeli to możliwe proszę wszystkich, do których dotrze ta wiadomość o
> przekazanie jej dalej
>
> zaufanym osobom, /głównie fotografom/, którzy mogą mi pomóc.
>
> W tej chwili pozbawiony jestem właściwie możliwości wykonywania zawodu .
>
> Liczę na zrozumienie i włączenie własnej aktywności z nadzieją, że chociaż
> część sprzętu da się odnaleźć.
>
> Z góry dziękuję,
>
> z koleżeńskimi pozdrowieniami !
> Stanisław Markowski
z wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=3396
ja również wklejam post innego nieszczęśnika
Witam.
Dnia 30 października 2005 roku, po wyjściu z giełdy fotograficznej w Warszawie przy ulicy Batorego zostałem okradziony ze sprzętu fotograficznego.
Aparat, obiektywy, karty pamięci, pierścienie, przejściówki, dodatkowo telefon, portfel, dokumenty i inne niezbędne każdemu z fotografujących elementy znajdował się w plecaku, wraz, z którym zostały skradzione.
Poniżej załączam listę skradzionych rzeczy (nie tylko fotograficznych).
plecak LOWEPRO COMPU TREKKER AW - kolor czarny, w środku dołożone 2 dodatkowe przegródki z innego plecaka, dużo ciemniejsze niż reszta, brak troczków do mocowania statywu - własnie znalazłem je u siebie w domu :]
aparat NIKON D70 - numer seryjny 4226049, stan idealny, osłona na LCD, bateria, oryginalny pasek NIKON, dokupiona osłona przeciwsłoneczna na wizjer, brak oryginalnej osłony muszli ocznej, brak kabla komputer-aparat, brak osłony styków baterii, brak zaślepki na mocowanie obiektywu - to, czego brak leży u mnie na biurku :]
obiektyw NIKKOR AF-S DX ED 18-70/3.5-4.5G - numer seryjny 2553442, stan idealny, wraz z osłoną przeciwsłoneczną, dekielkiem przednim i chyba też tylnym.
obiektyw Carl Zeiss Jena Sonnar 135/3.5 MC - numeru seryjnego nie pamiętam, obiektyw kupiony na giełdzie tydzień wcześniej, pamiętam, że był to jeden z niższych numerów seryjnych, osłona przeciwsłoneczna chodząca bardzo luźno, wręcz latająca, przednia tuleja obiektywu (ta, do której przymocowana jest osłona przeciwsłoneczna), mimo że nie powinna obracała się (cała optyka stała w miejscu), obudowa mocno poprzycierana, dekielek przedni HAMA, brak dekielka tylnego.
obiektyw INDUSTAR 61L-3 85/2.8 MC - numeru seryjnego nie pamiętam, obiektyw kupiłem 30 minut wcześniej na giełdzie, bardzo ładnie chodził, w dobrym stanie, przedni i tylni dekielek.
obiektyw INDUSTAR 50-2 3,5/50 - numeru seryjnego nie pamiętam, obiektyw miało się wrażenie jakby się zaraz miał rozlecieć, pierścień ostrości chodzący raz luźniej raz ciężej mimo to sprawny, przedni dekielek tylnego brak.
pierścień makro PRAKTICAR - B/42 - numeru seryjnego nie pamiętam, nawet nie wiem czy był, pierścień dość ciekawy i charakterystyczny z jednej strony mocowanie PRACTIKA B (obiektyw) z drugiej strony gwint M42 (aparat), bez automatyki, własna konstrukcja, miejsce po wtykach na pierścieniu obiektywu zaklejone taśmą, oczywiście brak elektroniki, mocowanie M42 przykręcone tylko na 3 śrubki - jednej brak.
pierścień Nikon / M42 - bez numeru seryjnego, pierścień z soczewką produkcji HAMA
pierścień Nikon / M42 - bez numeru seryjnego, pierścień bez soczewki nieznanej mi produkcji
karta pamięci SanDisk Utra II 1 GB - dwie takie karty, numerów seryjnych niestety nie pamiętam
karta pamięci SanDisk Utra II 512 MB - numerów seryjnych niestety nie pamiętam
oryginalny pilot NIKON - brak numerów seryjnych, w futerale, z baterią
ładowarka NIKON - nie pamiętam numerów seryjnych, z kablem
karta D-Link 610 WiFi - numer MAC 00-0d-88-55-a0-b0, numeru seryjnego nie pamiętam, karta PCMCIA WiFi do laptopa, naklejka na karcie w lewym dolnym rogu nosi ślady odrywania
pen drive Kingston DataTraveller - 512 Megabajtów, srebrny, zatyczka nosi ślad uderzenia - jeden z jej rogów jest spłaszczony
czytnik kart HAMA 9in1 - brak numeru seryjnego, czytnik 9 typów kart pamięci, niebieska lekko przezroczysta obudowa, jasnoszary krótki kabel USB (duże usb do kompa - małe do czytnika)
Każda z osób, która zaobserwuje jakiekolwiek próby sprzedaży takiego sprzętu, czy to na giełdzie lub za pośrednictwem serwisów internetowych takich jak allegro proszona jest (i to bardzo, tak jak najładniej umiem) o kontakt ze mną, bądź z najbliższym komisariatem policji - wystarczy telefon lub email.
Proszę nie bądźcie obojętni - to może spotkać każdego z nas (mnie nawet po raz kolejny).
Jeśli istnieje taka możliwość to proszę o "przyklejenie" tego postu na forum w widocznym miejscu, może stanie się on swoistą przestrogą dla innych fotografujących osób.
Dane kontaktowe:
Sebastian
email: carghoul@o2.pl
tel.: 608473188
gg: 502611
P.S. Proszę przekażcie tą informację dalej swoim znajomym zajmującym się fotografią i nie tylko. Prześlijcie tego posta mailem lub podajcie link, może ktoś będzie w stanie pomóc, będę naprawdę wdzięczny za każdą formę pomocy.
z wątku http://www.foto.fotoarts.pl/viewtopic.php?t=6612
Tomasz1972 10-03-2006, 20:28 WKLEJONE W niedzielę 05.03.2006r. na perkingu pod giełdą fotograficzną skradziono mi z samochodu aparat OLYMPUS E1, nr seryjny 500014013 z karta pamieci PRETEC 1GB
obiektyw EZ-1454 f 2,8-3,5, nr seryjny 050214169. Na obiektyw nakrecony był filtr UV HOYA HMC SUPER
torba fotograficzna beżowo-bordowo-granarowa zapinana od góry na dwa suwaki granatowe firmy VATANGE
obiektyw CARL ZEISS 50/1,8 przy ustawianiu ostrości leciutko chodził z wiekszym oporem a w połowie z lżejszym
obiektyw JUPITER 9 85/2 z nakręconą przejściówką OLYMPUS/m42.
Przebito mi tylne koło. Nie skojarzyłem faktów. Podczas wymiany koła skradziono mi sprzęt z tylnej kanapy samochodu.
Przekażcie treść tego postu znajomym,
Jak ktoś będzie wiedział coś na temat tego sprzętu, proszę o kontakt ze mna lub policją.
z góry wielki dzięki.
Moje namiary:
Wojtek
tel. 663752075
wblazewski@op.pl
Metoda nie jest nowa, i jest okreslana przez policja jako 'na koło' generalnie jest kilka mozliwosci, jechac na kapciu do garazu albo pod policje, nie wysiadac z samochodu i zadzownic po "wspracie"... i napewno nie robic tego czego od nas oczekuja czyli wymieniac kola... mam dwoch znajomych jednemu sie udalo po dluzszej szarpaninie drugiemu nie.... kolo przebijane pod bankami...
Tomasz Golinski 10-03-2006, 21:47 Ten wątek to "Lista". Proszę ograniczyć się do podawania danych skradzionego sprzętu.
Watson_1 13-03-2006, 11:05 Witam.
Tak, oczywiście miało to miejsce w Warszawie.
Na parkingu przy ul. Batorego.
Dziękuje za zaintersowanie.
Pozdrawiam.
gbm_bugs 26-04-2006, 15:07 skradziono mi 350d z kitem, okolo 18kwietnia aparat znikł z domu. nie ma sladow wlamania... niezrozumiale;/
sprzet kupilem we francji, mam numery z pudlelka, nr body 0210B005[AA], body czarne
sa jeszcze na pudelku takie numery: (21)0730572153 i (21)0620571536. nie znam francuskiego zatem nie wiem o co chodzi, ale ten pierwszy numer podany byl podpisany body no. zatem chyba numer body(to akurat z ang)heh
Zgodnie z sugestią Tomka Golinskiego dopisuje się tu...
(co prawda nie jest to dSLR, ani tym bardziej Canon, ale co tam :) )
Olympus C4000 (sn 238269406)
pokrowiec Vanguard, czarny
karta SM Kingston 128 mb
Kradzież miała miejsce w pociągu relacji Zakopane - Szczecin, (a dokładniej: Katowice - Poznań) w nocy z 3go na 4go maja. Okradziono nie mnie a moją siostrę.
Milicja wie, photo.net takoż.
PS: Widzę, że nie jestem pierwszym Watsonem w tym wątku...
chrisowaty 10-05-2006, 00:21 To ja zamieszczę innego nieszczęśnika.
Z mieszkania w Rzeszowie (Nowe Miasto) 11.04.2006 skradziono mi następujące
przedmioty:
- notebook Gateway MX6450 s\n:T355141001352
http://support.gateway.com/s/Mobile/Gateway/6000Series/MX6650/5380nv.shtml
http://support.gateway.com/s/Mobile/Q106/Blade/5959sp2.shtml
- apatat cyfrowy Canon PowerShot A610 z katrą pamięci DS 1GB
numer seryjny: 0322B001[AA]
w aparacie były zielone akumulatory FOREVER (chyba o pojemności2400 mAh)
http://www.canon.com.pl/produkt/kategoria,Aparaty_cyfrowe,pro,PowerShot_A610_-_<font_color='red'>polskie_menu<...font>,p,569.html
- mysz Logitech V200 Cordless Notebook Mouse (kolor szary)
jest to bezprzewodowa mysz na częstotliwość 2.4GHz
http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,contentid=10521,crid=2135,commerceid=2180
- telefon komurkowy 3310 (szara obudoawa)
- torba na laptopa firmy Init model IT-NB15101
http://www.bestbuy.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0926INGFS10059896&catid=20184&test%5Fcookie=1
Komputer był w czaranej torbie na laptopy IT-NB15101 (dużą kieszenią na boku).
W torbie był przewód skrętka do podłączenia kompa w sieć Lan (~2m wtyczka czerwona).
Zasilacz dołaczony do komputera (wtyczka z bolcami płaskimi). Szara przejściówka
w kształcie sześcianu do sieci 110V/230V.
Link do zdjęcia skradzionego komputera:
ftp://211.232.80.31/moj_laptop.jpg
ftp://211.232.80.31/laptop_lepsza_jakosc.jpg
Naklejka po lewej stronie została podrapana od użytkowania.
Jeśli ktoś wie o skradzionych rzeczach prosze o kontakt mail'owy.
Zgóry dziękuje.
prosze jak coś wysyłać informacje na e-maila:
xxx_tygrysek_xxx@tlen.pl
Witajcie,
W sobote ok 16-15 włamano mi sie do auta w Parku Chorzowskim obok resteuracji Łania. Stałem 15 m dalej cykajac parke Młodych a w aucie na siedzenie przykryte kurtką i marynarka lezala mała torebka (back up) 300D Rebel + 18-55 +28-90+80-200 wszystko Canona + karta 256 + filtry Hoya ...
Podbieglo 2 łebasów zrobili dziure w drzwiach - zabrali torbe TAMRAC czarna - wyrwali radio + panel wyciagneli z szafki ... trwało to jakies 2 min ...
i zostalem lzejszy o jaikies kilka tysiecy ... .... .... :evil: :evil: :evil: :evil:
Policja była w ciągu 4-5 min po wezwaniu ... udali sie w poscig ale juz było za pożno ... łebasy obrobili kolejne tego dnia ...:evil: :evil: :evil:
Jesli traficie na jakis allegrowy slad .. ... ...
sluchajcie ciesze sie ze druga torbe z calym dobytkiem z listy miałem na sobie ,,,,,
jestem po prostu załamany ...!!!!!!!!!!!!!!:evil: :evil: :evil: :evil:
EOS 300D - REBEL (wersja USA) #1310403735.
Jak nowy ..... moze wiecie 150 zdjec ... bo to zapasowy był ...
Wątek do dyskusji: http://canon-board.info/showpost.php?p=170629&postcount=11
350D (nr. (21)0330104480) + kit 18-50mm, czarny futerał SOLIGOR, karta pamieci 256MB z inicjalami "K.F." Wężyk spustowy, 4x aku AA panasonic, bateria NB-2L, przejsciówka m42
wieczór 2 lipca, Wrocławski Rynek lub Dworzec Świebocki
wszelkie info: trolu@epf.pl tel. 602317556
Paprochwbody 09-07-2006, 22:29 Auchan, Wola Park, ok. godziny 15.00. Sprzedawczyni (tylko jedna osoba obsługuje Fotojokera!) podaje mi i mej dziewczynie 350D, chcę jej go kupić. Odkładam go na ladę, proszę sprzedawczynię o znalezienie akumulatora do aparatu aby sprawdzić jego działanie. Ona odwraca się po akumulator, my patrzymy na gabloty, nie na ladę (jakieś 10s nieuwagi); w tym samym czasie poza nami i sprzedawczynią jest tylko jeden facet, nie zwracałem na niego uwagi (brunet, biały T-shirt), on wychodzi spokojnie ze sklepu, babka odwraca się: gdzie aparat? Wychodzę zdębiały przed sklep, ale w tłumie przed Auchanem ani śladu tej gnidy. No więc szukam ochrony, ona wzywa policję która zjawia się dopiero po 20 minutach. Spisują i tyle. Sprzedawczyni przerażona, że musi zwrócić kasę za aparat, a my w szoku...
Co za sk...syn. Co za kraj...
Sorry za przydługą opowiastkę, ale może kogoś to ostrzeże.
Numer body (zostało pudełko i graty, zginęło body z kitem bez akumulatora):
(21)1830701588
Numer kita: (21)1640545918
Proszę zwróćcie uwagę na Allegro i różnego rodzaju giełdy, policja spisała numery aparatu, powiadomcie w razie podejrzenia!!! Nie wiem, gdzie jeszcze podać te informacje, wie ktoś?
Tomek (Paprochwbody)
Tytusdezoo 15-07-2006, 22:15 Jak w temacie w beszczelny sposob skradziono Canon Power Shot A520.
Nr.fab.0722116609
Przy okazji ostrzezenie przed oszustem podajacym sie za studenta Politechniki Krakowskiej, ktory lazi po domach, wyszukuje starsze osoby i sciemnia ze bieda ze zona w ciazy ze nie ma na wakacje .....W ramach pomocy proponuje kupno rozkladow jazdy MPK po 4 zeta za sztuke.I wiadomo co dalej.Starsze osoby wrazliwe wiec chyc po portfelik a gnojek chyc do pokoju obok i co pod reka to do kieszeni.
U mnie pod reke trafil mu A520.
Tomasz1972 21-07-2006, 16:26 W nocy z 20 na 21 lipca 2006 roku skradziono :
APARAT FOTOGRAFICZNY CANON PRIMA SUPER 105 X 1SZT NR FABRYCZNY: 5100571
APARAT CYFROWY FUJI FINEPIX A 345 1SZT NR FABRYCZNY: 5WP69454
POZOSTAŁE APARATY SKRADZIONE RAZEM Z OPAKOWANIEM I DOKUMENTACJĄ
APARAT CYFROWY FUJI FINEPIX A 350 1SZT
APARAT CYFROWY PRAKTICA DIGI 3 LM 1SZT
APARAT CYFROWY PRAKTICA LUXMEDIA 6103 1SZT
APARAT CYFROWY PRAKTICA DC 52 2SZT
APARAT CYFROWY PRAKTICA LUXMEDIA 5303 1SZT
Hej,
Niestety i ja sie musze dopisac.
Koledze ukradli:
Canon EOS 350D + obiektyw EF-S 18-55mm (S/N Aparatu: 211330769861)
Sigma 70-300mm f/4-5,6 APO DG Macro Super II (S/N: 4038247)
Wszystko mialo miejsce w Krakowie, na starym miescie - sprzet nieopatrznie zostawiony w samochodzie...
Edit: Oprocz tego: "Tamrac Velocity 3, filterek polaryzacyjny HOYA HMC Super Pro1, CF Sandisk 1GB Extreme III (w aparacie). Dodatkowo w torbie byla ladowarka, instrukcja i gruszka"
Wprawdzie nikon, ale myślę że warto przeczytać ku przestrodze, znów giełda na Batorego i metoda na koło...
Poniżej lista sprzętu, który stracił mój znajomy i opis metody:
Wczoraj tj. 27.08.2006 ok. godz 12 na ulicy Batorego w Warszawie skradziono mi torbę ze sprzętem foto.
W torbie (Lowepro Nova 5 AW) były:
- aparat Nikon D70 nr ser. 4189623 z kartą Sandisk Ultra II 1GB i paskiem neoprenowym i gripem firmy Matin.
- aparat Nikon N70 nr ser. 2445855
- Nikkor AF-S 18-70mm f/3.5-4.5 G ED-IF DX nr ser. 2220820
- Nikkor AF 60/2.8D nr ser. 9194430
- Nikkor AF 50/1.8D nr ser. 334718
- Lampa SB-800 nr ser. 2245782
- Nikkor AF 28-85mm f/3.5-4.5
- Nikkor AF 70-210mm f/4-5.6
- Filtry Hitech ND GRAD 0.3, 0.6 i 0.9 do Cookin P, uchwyt Cookin P
- HOYA UV SHMC (67mm)
- MARUMI WPC CIR-POL (67mm)
- MARUMI UV WPC (62mm)
- no i jak to w torbie zapasowe 2 karty CF Kingston 512 MB, zapasowy akumulator do D70, jakieś szmatki do optyki.
Ku przestrodze krótko jak to się stało.
Postanowiliśmy ze znajomym wstąpić po drodze na giełdę do stodoły. Oczywiście torbę wziąłem ze sobą. Wracamy do samochodu a tam kapeć. Włożyliśmy moją torbę i plecak znajomego do samochodu w czasie gdy zmienialiśmy koło torba zniknęła z samochodu (drzwi w samochodzie były pozamykane ale nie na klucz). Już ta guma wydawała nam się podejrzana więc staraliśmy się zwracać baczną uwagę na sprzęt. Sam nie wiem jak to się stało, byliśmy obaj przy samochodzie, nie zauważyliśmy żeby ktoś podchodził do samochodu. Ktoś jednak musiał drzwi otworzyć i wyjąć torbę. Kimkolwiek sk@#$@#$#@yn nie był zrobił to bardzo sprytnie.
Wszystkich forumowiczów proszę o informację gdyby natknęli się na sprzedających w/w sprzęt. Telefon do mnie 502388169 lub śledztwo prowadzi komenda policji Warszawa III, ul. Opaczewska 8 tel. 823-40-08, 603-73-55, 603-73-76 lub po prostu 997 (112).
Skradziono aparat CANON 30D kit z obiektywem ULTRASONIC 18-55 (nr. 0230100048 ) DZIS ! jak tarfisz na ten aparat PISZ - sprawa zycia i śmierci!
kolejne miejsce gdzie można zamieścic ogłoszenie o kradzieży sprzętu:
http://www.kradziez.org
Giełda foto, Stodoła, parking, przebita opona maj 2005
EOS 10D (630306881)+ grip
17-40 f4 L (179301)
70-200 f4 L (208898 )
550EX (OS0412)
+ dwa obiektywy 28-70 f2,8 L i 28-135 f 3,5/5,6 , których numerów nie znam,
dopiero co je kupiłem
Do tego wszystkiego torba i masa drobiazgów.
maxpawel 30-10-2006, 16:57 Uruchomiony jest serwis gromadzący dane o skradzionym sprzęcie fotograficznym. Wprawdzie nie wierzę, aby pomógł on w odnalezieniu skradzionego sprzętu, ale utrudni jego sprzedaż. Im więcej serwis będzie gromadzić informacji tym będzie skuteczniejszy. Obecnie jest niewiele wpisów, ale wszystko zależy od was. Jeżeli skradziono Wam sprzęt podajcie jego dane. Jeżeli kupujesz - sprawdź, czy nie figurują w serwisie jego numery.
Serwis jest całkowicie bezpłatny.
Adres serwisu: www.foto-skradzione.pl
Skradziony aparat+obiektywy
W poniedziałek, w pociągu relacja Kraków - Wrocław zostawiłem torbę podróżną, która była wypełniona ubrańkami dziecięcymi z firmy Next (jeszcze w opakowaniach) oraz znajdował się tam mój aparat nikon d 70 z dwoma obiektywami, kilkoma filtrami i kartami pamięci itd.
Najprawdopodobniej ktoś wysiadł z tą torbą na stacji Zabrze...
Jeden z obiektywów, który znajdował się w torbie z aparatem to:
AF ZOOM-NIKKOR 70-300/F4-5.6G
NR L 9093310
Witam
Podczas transportu do nowego właściciela- Aparat Canon EOS 300D został w niewyjaśnionych jak dotąd okolicznościach skradziony - na linii- kurier-magazynierzy.
Lokalizacja- KRAKÓW.
Znaki szczególne:
-BRAK muszli ocznej
-Wypalony bad pixel na LCD.
-Srebrny
-na lampie wbudowanej kilka rysek.
-sam korpus
-transportowany byl z zielonym plecakiem COBRA.
-wężyk spustowy- 3 metrowy.
-ładowarka od baterii- porysowana.
BRAK PAPIERÓW- mam je ja- zapomniałam ich włożyć do paczki.
-numery seryjne: 1830532217.
Gdyby się komuś coś podejrzanego rzuciło w oczy- bardzo proszę o kontakt- 662-209-667
No więc tym razem popadło na mnie. Podczas włamania do domu został skradziony sprzęt C. 5d będzie nie do zidentyfikowania, bo złodzieje zabrali komplet papierów i nie mam numerów serii. Oprócz 5d zginęły szkła i lampa
1. Tamron 28-75 nr A09 503710 (ryska na tylnej soczewce, nakręcony filtr UV)
2. Canon 85/1.2 L USM wersja I nr 41590 (nakręcona UV-ka)
3. Canon 70-200/2.8L - złodzieje zabrali kawałek opakowania z nr serii, więc jej nie mam, ale szkło jest bez mocowania statywowego i oryginalnego etui. Nakrącona UV-ka B+W
4. Lampa 550EX nr serii 365107
Szkła i lampa nie mają papierów i pudełek.
Jeśli ktoś otrzymałby ofertę kupna, prosze o PM lub tel 601 989 177. Sprawę prowadzi komenda policji na Ursynowie tel 22 603 19 78
Pozdr,
Arkan
Dzięki Jac! Faktycznie nr body jest w Exifie. Tak więc skradzione 5d ma numer 430208257 Poprawiłem również nr serii 85/1.2 - jest 41590
Tomasz Golinski 26-11-2006, 13:33 Proszę nie umieszczać komentarzy w tym wątku. Na komentarze nadają się inne wątki, np. ten http://canon-board.info/showthread.php?t=6469
Hellfire 30-11-2006, 23:34 Miałem nadzieje, że nie wpisze się do tego wątku nigdy, ale niestety dzisiaj przyszedł ten dzień. Dzisiaj wracając do mieszkania w Katowicach zostałem napadnięty przez czterech cweli, którzy ukradli mi:
Body Canon EOS 300D, kit EF-S 18-55mm, EF 75-300mm, torba Lowepro.
Numerów seryjnych oczywiście nie mam. Obudowa lampy była trochę porysowana i LCD miał jedno zadrapanie.
Tym bardziej wku***ny jestem, że wydałem na niego swoje ostatnie pieniądze, a teraz już nie pracuje więc kasy brak żeby kupić nowy. Więc następnym aparatem będzie 500D, albo może nawet 40D :)
Edit: Według Exifera Camera-ID wygląda tak: 870351424
Witam wszystkich,
Forum czytuję regularnie od dosyć dawna ale mój pierwszy wpis niestety jest związany jest z kradzieżą części kompletowanego od marca sprzętu.
28 listopada skradziono mi w Gdańsku (włamanie do domu):
EOS 350D numer seryjny: 1530702242 z kitem Canon EF-S 18-55
Tamron AF 28-75/2,8 XRDi numer seryjny: 519024
Tamron AF 11-18/4-5,6 Di II numer seryjny: 009789
plus filtry:
polar - czarna HOYA 77
polar - szara HOYA 67
szara połówka - X4 MARUMI 77
szara połowka - X2 MARUMI 67
plus kabelek USB, wężyk spustowy, zapasowa bateria (nieoryginalna)
a wszystko zapakowane w torbę Lowepro Nova 2.
Kradzież oczywiście zgłoszona na policję.
Pozdrawiam
Witam.
Dopadli i mnie:
w pociągu relacji wrocław- szczecin skradziona torba lowe pro, w niej canon 30D, canon 50mm, canon 28mm, sigma 20mm, helios 120mm, tamron 17-50, speedlite 580EX i pare drobiazgów.
Jesli kto widziałby, że gdzies ktos upłynnia podobny zestaw ew. (o cudzie) wie, że ktos to znalazł - bede wdzieczny. Oczywiście, jeśli ktoś znalazł - bedzie znaleziene.
pozdrawiam.
Witam,
Wczoraj wieczorem (ok.23:00) skradziono mi torbę Lowepro Nova Mini z obiektywem SIGMA 10-20 DG EX z gwintem CANONowskim (nr. seryjny. 1007345)
Miało to Sadyba Best Mallu w kręgielni Fantasy Park (WARSZAWA) przy automatach do gry.
Gdyby ktoś z Was spotkał sie z nagłą OKAZYJNĄ ofertą sprzedaży takiego obiektywu gdzieś na aukcji, forum, w komisie lub na giełdzie bardzo PROSZĘ O KONTAKT na prv lub GG (4453492)
Obiektyw był "goły" tzn. bez futerału, pudełka itp. - po prostu taki jak się nosi w torbie by przekręcić w razie potrzeby.
Może też potrafi ktoś poradzić jak najlepiej rozpocząć poszukiwanie skradzionego sprzętu ? Może miał ktoś takie przykre doświadczenia i wie jak najlepiej zadziałać w takiej sytuacji.
Będę wdzięczy za każdą radę i pomoc !!
Pozdrawiam,
Szymon
a gdyby komuś wpadł w ręce Canon A95 o numerze 0018X811 to poprosze o info. Skradziony 15.03.2007 w klubie Melodia w Warszawie.
W ostatni weekend (26-28 kwietnia) ze studio fotograficznego agencji
GAGA w Poznaniu został skradziony sprzęt fotograficzny:
lampy Elinchrome d-lite
lampy Bowens esprite
statywy do teł
wiatrak
osprzęt studyjny typu blendy, softboxy, modyfikaktory.
Dodatkowo skradziono bardzo dużą część kolekcji ubrań i butów.
Jeżeli ktokolwiek z Was mialby możliwość kupna reczy, co do których
zachodziłoby podejrzenie, że pochodzą z kradzieży proszę o info
gaga@gaga.pl sailor@photoheaven.net lub kontakt z komendą policji.
Pozdrawiam
Zapa
Throwend 15-05-2007, 11:19 Szanowni Państwo dnia 15 maja 2007 o godzinie 2 w nocy miał miejsce rabunek w salonie firmy Foto-Net w Sopocie.
Skradziono obiektywy Sigma, każdy zabezpieczony deklami i filtrem UV. Z uwagi, że skradziono, między innymi, obiektywy dość egzotyczne istnieje możliwość, że mogą Państwo spotkać się z propozycją zakupu tego typu szkła.
Wszystkie obiektywy są ściśle ewidencjonowane w/g wykazu jak niżej. Będziemy wdzięczni za jakąkolwiek pomoc w ujęciu sprawcy, osobie, która przyczyni się do ujęcia złodziei odwdzięczymy się nagroda stosownej wysokości.
Skradzione obiektywy:
Sigma NIKON 105/2.8 EX DG MACRO: 1003433
Sigma MINOLTA 50/2.8 EX DG MACRO: 1003846
Sigma NIKON 15/2.8 EX FISHEYE: 1013426
Sigma CANON 100-300/4.0 APO EX IF HSM: 1004804
Sigma NIKON 70-300/4-5.6 APO DG MACRO: 3059258
Sigma CANON 70-300/4-5.6 APO DG MACRO: 4069977
Sigma CANON 17-70/2.8-4.5 DC MACRO: 1031940
Sigma MINOLTA 17-70/2.8-4.5 DC MACRO: 1026118
Sigma CANON 10-20/4-5.6 EX DC HSM: 1039682
Sigma MINOLTA 18-50/2.8 EX DC: 1013820
Sigma MINOLTA 18-200/3.5-6.3 DC: 2078832
Sigma CANON 18-200/3.5-6.3 DC: 3087697
Sigma NIKON 28-300/3.5-6.3 DG MACRO: 3024700
Sigma CANON 28-300/3.5-6.3 DG MACRO: 3032112
Sigma NIKON 24-70/2.8 EX DG MACRO: 4006138
Sigma CANON 50-500/4-6.3 APO EX DG HSM: 5010008
Sigma CANON 70-200/2.8 EX DG MACRO HSM: 1006173
Sigma NIKON 70-200/2.8 EX DG MACRO HSM: 1020978
Sigma CANON 150/2.8 EX DG HSM: 2007819
Sigma NIKON 150/2.8 EX DG HSM: 2003403
Sigma CANON 8/3.5 EX DG CIRCULAR FISHEYE: 1003159
Wszystkie skradzione obiektywy były bez pokrowców i bez kartonów. Złodziej
przewrócił się w trakcie ucieczki, czyli część sprzętu może być uszkodzona.
Pozwole na wklejenie postu odnosnie kradziezy z fotoarts ale w koncu to tez koledzy z tej samej branzy!
jakby ktos slyszal, ze tanio mozna kupic.
sprzet skradziono z mieszkania w Krakowie
dostalem dzisiaj mailem od kumpla:
"Zestawienie co w torbie:
1. Aparat analogowa lustrzanka CANON EOS-1 V /Body No. 127070/ z battery pack BP-E1 i Hand Strap E1
2. Aparat cyfrowa lustrzanka CANON EOS-1Ds i Hand Strap E1 /UWAGA/ aparat skradziono bez ladowarki i baterii
3. Obiektyw CANON 70-200mm f/2.8 ze stabilizacja obrazu
4. Obiektyw CANON EF 50mm f/1.4 USM /Lens No. 19603458/
5. Lampa blyskowa CANON speedlite 550 EX
6. Karta SanDisk Extreme III 4GB
7. Karta SanDisk Ultra II 2GB
8. Karta SanDisk Ultra II 2GB
9. Nasadki rozpraszajace na lampe blyskowa biala i zolta
10. Torba fotograficzna czarna Lowepro
Serdecznie pozdrawiam i dziekuje za okazana POMOC!
Witold Flak
www.flak.pl
witold@flak.pl
+48604664222
michalsiudzinski 01-06-2007, 09:29 Zestawienie co w torbie:
1. Aparat analogowa lustrzanka CANON EOS-1 V /Body No. 127070/ z battery pack BP-E1 i Hand Strap E1 - Uwaga - ubity korpus po prawej stronie i charakterystycznie zaklejony i zamalowany na czarno.
2. Aparat cyfrowa lustrzanka CANON EOS-1Ds /Body No. 122501/ i Hand Strap E1 /UWAGA/ aparat skradziono bez ladowarki i baterii
3. Obiektyw CANON 70-200mm f/2.8 ze stabilizacja obrazu Uwaga - ubity na koncu - zbity filtr i niemozliwa do odkrecenia metalowa czesc filtra
4. Obiektyw CANON EF 50mm f/1.4 USM /Lens No. 19603458/
5. Lampa blyskowa CANON speedlite 550 EX
6. Karta SanDisk Extreme III 4GB
7. Karta SanDisk Ultra II 2GB
8. Karta SanDisk Ultra II 2GB
9. Nasadki rozpraszajace na lampe blyskowa biala i zolta
10. Torba fotograficzna czarna Lowepro
Niestety muszę dodać swój wpis do tego wątku.
11 czerwca 2007 roku pomiedzy 20.30 a 23.30 włamano się do mojego samochodu i bagażnika został skradziony plecam Lowepro Slingshot 300 AW wraz następującym sprzętem:
- Canon EOS 30D numer seryjny 0430311613, znaki szczególne odpryski farby z sanek lampy błyskowej, lampa błyskowa się nie otwiera, aparat jest z griperem BG-E2 a pasek oryginalny został zastąpiony czarnym paskiem neoprenowym. Brak ładowarki etc.
- Obiektyw Canon EF 24-105/4L IS numer seryjny 580713, założony był fultr UV Hakuba i polaryzacyjny Marumi
- Obiektyw Canon EF 17-40/4L (niestety w tej chwili nie mam numeru seryjnego), założony filtr UV Hakuba, brak osłony przeciwsłonecznej
- Obiektyw Tokina 12-24/4 AT-X PRO DX numer seryjny 7132082
Poza tym w plecaku znajdowały się filtru Cookina z systemem mocowania, wężyk spustowy RS-80, dwie akrty SanDisk Extreme III 1 GB, akumulatorki i mój identyfikator CB.
Dla osoby lub osób, które pomogą odzyskać sprzęt przewiduję nagrodę(y).
Sprawę prowadzi Komenda Rejonowa Policji Warszawa II, ulica Malczewskiego 3/5/7.
anna.tratkiewicz 22-06-2007, 23:16 gdzie jest numer seryjny na obiektywie?
Obejrzysz dokładnie bagnet i tam znajdziesz 6 lub 8 cyferek numeru seryjnego.
Kilka lat temu mojego kolegę, który pracował jako fotoreporter dla jednej z lokalnych gazet, napadły dresy i obrabowały go z całego sprzętu foto zapakowanego w torbę. Był tam jakiś analogowy EOS + kilka słoików i lampa. Pprzez przypadek dowiedział się on od agentki PZU, że jest szansa na wyciągnięcie chociaż jakiejś kasy z ubezpieczenia na mieszkanie. O ile dobrze pamiętam, to skończyło się to na tym, że dostał ok. 1500 zł odszkodowania ze zwykłego ubezpieczenia mieszkania w PZU, a napad miał miejsce na mieście. Nie wiem, jak obecnie wyglądają pod tym względem umowy z ubezpieczycielami, ale być może istnieje jednak jakaś szanas dla osób poszkodowanych w podobny sposób.
Znalezione w sieci ,zapraszam do lektóry szkoda gościa :
http://groups.google.com/group/pl.rec.foto/browse_thread/thread/5e5f29f4163f43e5/81e7e29a7c9e4fb8?hl=pl#81e7e29a7c9e4fb8
moriquendi 13-10-2007, 11:00 niestety muszę się dopisac do tego wątku... :(
10 października skradziono mi następujący sprzęt - został wyciągnięty z mojego plecaka, nawet nie wiem kiedy bo miałem go cały czas obok siebie.
Body - Canon 20D nr seryjny: 1330704088
Obiektyw - Canon 50mm f1.4 USM nr seryjny: 07500246
do aparatu przykręcona była płytka Manfrotto 200PL
kradzierzy dokonano w Opolu lub Brzegu Opolskim (byłem w ten dzień w obu tych miastach).
Wklejam ogłoszenie z innego forum:
Witam wszystkich
Dzisiaj około godziny 17 z mieszkania na ulicy KOMUNY PARYSKIEJ WE WROCŁAWIU (okolice trójkąta bermudzkiego) skradziono sprzęt fotograficzny :
Sony a700 [SN 1851032] (BEZ ŁADOWARKI DO AKUMULATORA)
Sony Zeiss 135/1.8 (brak osłony przeciwsłonecznej ,ruchoa przednia część obiektywu )
Konia Minolta 28-75 f2.8 (tamron) [SN 30407169] (komplet)
Minolta 80-200 f2.8 (brak oryginalnej przedniej pokrywy,brak osłony przeciwsłonecznej )
Minolta 24 f2.8 [SN *****2089] (brak oryginalnej przedniej pokrywy była od sigmy )
Karta pamieći sony Memory Stick Pro Duo 4Gb [sn? 3 355830 017979]
Pasek do aparatu z przetartym napisem Minolta
Torba LowerPro StealthReporter
PROSZĘ WSZYSTKICH O POMOC W ODNALEZIENIU SPRZĘTU
Przewidziano nagrode w wysokosći 5000zł
SPRAWCAMI KRADZIEŻY JEST PRAWDOPODOBNIE 2 CYGANOW W WIEKU OKOLO 40 LAT MEZCZYZNA NIE MIAL ZEBA 1 GÓRNEJ BĄDŹ DOLNEJ -chodzili po bloku z pretekstem sprzedawania dywanów -WIĘC UWAŻAJCIE
JEDNOCZEŚNIE CHCIAŁBYM SIĘ ZAPYTAĆ CZY ZNA KTOŚ JAKIEGOŚ PORTRECISTĘ KTRÓY MÓGŁBY WYKONAĆ PORTRET PAMIĘCIOWY OCZYWIŚCIE ODPŁATNIE
WSZELKIE INFO DOTYCZĄCE SPRZĘTU, EW. TEJ PARY proszę wysyłać na nr gg: 5109403 lub 3224440 lub proszę dzwonic o kazdej porze 696022213 lub 603114793
PROSZĘ RÓWNIEŻ O ROZGLĄDANIE SIĘ ZA TYM SPRZĘTEM WE WSZELKICH MOŻLIWYCH MIEJSCACH...:(
Wklejam ogłoszenie z innego forum:
Nie moglem zedytowac wiec dopisuje ...
numery seryjne obiektywu zeiss: 0180045 a na froncie obiektywu 37212923
Witam
10.05.2007 dołączyłem do grona okradzionych osób - został skradzony mój samochód AUDI KNT 7K50, a w nim kilka prywatnych rzeczy - min. analogowy eos 650 z dołączonym obiektywem 50mm/1.8 II. Aparat był w bardzo dobrym stanie technicznym (bez typowych objawów dla tego sprzętu problemów - śladów migawce). Charakterystyczny był jego pasek - na oryginalnym wąskim był naszyty drugi szerszy w czarnym kolorze. Mój post jest raczej tylko przestrogą przed kupnem, ponieważ wiem że ani aparat, ani tym bardziej samochów nie odnajdą się.
pozdrawiam,
Bartek
wideoroi 18-02-2008, 11:11 10 lutego 2008 r. na targach ślubnych w katowickim spodku skradziono mi taki sprzęt:
Aparat fotograficzny Canon EOS 20 D ,
numer seryjny 1130 6205 49
Do aparatu był dołączony nieoryginalny GRIP plastikowy na 2 baterie.
W aparacie karta 1 GB Kingston
Cecha charakterystyczna zdarty lakier do „blachy” przy wizjerze.
Teleobiektyw Canon 70-200 mm f 2, 8 ze stabilizacją obrazu, niestety nie mam jego numeru seryjnego, ale jest on również bardzo charakterystyczny.
Obiektyw jest obklejony przy osłonie czarną izolacją. Nawet przy odklejeniu izolacji zostaną ślady po kleju. Przy pierścieniach są bardzo charakterystyczne otarcia
Przyciski na obiektywie zaklejone taśmą z Filcem.
Obiektyw ma żółtawy kolor, na pierwszy rzut oka widać, że już nie jest nowy i sporo widział.
Wkrecony filtr UV
Gdyby ktoś się spotkał z takimi zabawkami proszę o kontakt:
Marcin Macherzyński
tel.609-541-922
gg:2424617
wideoroi@interia.pl
za pomoc przewiduję nagrodę.
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc.
kater_tm 23-02-2008, 11:58 Niestety też muszę się tutaj dopisać...
11.02.2008 z domu ukradziono mi Canona EOS 20D, numer seryjny: 1711 000 204
w środku karta SanDisk Ultra 2 2gb
Obiektyw ALFO-TELE 135mm f/2.8
torba szaro - czarna
legitymacja prasowa na Marcin K. (z takim zdjęciem) (http://katryniok.info/Kater.jpg)
Pudełko, ładowarka zostały u mnie.
Cechy charakterystyczne body: lekki syf na matówce, pod szybką na LCD +/- na środku brud wielkości ok 1mm
kontakt: 667 085 321
Nigdy nie sądziłem, że będę zmuszony dopisać się do tego wątku.
Z nocy 26 na 27 kwietnia z domu (Warszawa-Wawer-Sadul) wyniesiono mi aparat Canon Digital Rebel (wersja 350d na rynek USA) nr ser. 1520720567 wraz z obiektywem 50 mm f 1/1.8
Oraz laptom Dell d620.
gdyby ktoś widział co podobnego to proszę o kontakt.
za reklamą
aparat 1500zł
notebook 3000zł
zdjęcia na notebooku - bezcenne.
P.S. stopka nieaktualna
Pal licho sprzęt, ale poprostu żal mi zdjęć (miałem tam zdjęcia z ostatniego roku życia córki :(
z drugiej strony to prędko nowego aparatu nie kupię :(
jacekzlodzi 01-05-2008, 23:19 taki oto zestaw:
canon 400D - 0630310759
sigma 17-70 - 1056715
hoya HMC UV
karty PQI 2gb i Lexar 1GB
Co prawda to nie lustrzanka, ale chyba to odpowiedni temat.
Dzisiaj (9.07) jakoś między 2 w nocy a 5 nad ranem w pociągu relacji Hel - Kraków Płaszów skradziono mi następujący zestaw:
• Canon PowerShot S2 IS koloru srebrnego
numer seryjny (21) 2528024972
• karta pamięci SD Kingston 1 GB
• karta pamięci SD GoodRam 1 GB
• tulejka do mocowania filtrów, średnica 58 mm, kolor: czarny
• filtr Skylight firmy Hoya
• cztery baterie – akumulatorki AA firmy Kyocera
• cztery baterie – akumulatorki AA firmy Forever
• torba na aparat fotograficzny Lowepro Rezo 110 AW
Sam sprzęt nie jest może wart zbyt wiele, ale po pierwsze zostałem bez aparatu, a po drugie (i to jest o wiele gorsze) straciłem zdjęcia z tygodniowego pobytu na Krecie...
Aha, kradzież miała prawdopodobnie miejsce gdzieś na odcinku Tczew - Warszawa.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=66524
fahrenheit 25-07-2008, 18:46 trzeba być zalogowanym na forum nikona,żeby to zobaczyć
mattnick 25-07-2008, 19:29 "W dniu dzisiejszym skradzino mi w sposób dość finezyjny obiektyw Nikkor 24-70mm F:2,8 G ED SN/234405 pełny kpl. sklepowy z nie wypełnioną kartą gwarancyjną. Stan igła, niemniej pudełko lekko uszkodzone. Przestrzegam przed okazyjnym zakupem (chyba, że ktoś lubi "okazje" i potrafi się nimi cieszyć) ..wszelkie dane zgłoszone na policję i tam gdzie może się to szkło przypadkiem pojawić. Proszę uwazać na obiektyw z ewentualnie zatartym SN. takie informacje często notowane sa również w chipach i dostepne dla serwisu.
Jeśli nie trafiłem w odpowiedzni dział, przepraszam i proszę Admina lub Modów o przeniesienie tam gdzie najlepiej.
Dobrych ludzi proszę o ewentualne info w przypadku próby okazyjnej sprzedaży tego szkła na śląsku.
Miejsce zajścia - Zawiercie pomieszczenia Sądu Rejonowego
Czas zajścia - 25.07.2008r godz. 10:30
Sprawca - podawał się za oficera komendy policji w Sosnowcu, miał kaburę z bronią (ubranie cywilne), prawdopodobne jest, że w jakiś sposób współpracował z ochroniarzem.
W skrócie jak wyglądało, bo jeszcze mną nosi.. ..24-70 był na sprzedaż, bo jednak przez jakiś czas zamierzam zostać na DX ..jakoś Vadim dobrym serduchem postawił kropkę nad "i" (za co pokłony).. ..w związku z tym, że poza miejscem normalnej pracy mam również własną firmę i mały sklepik internetowy, skontaktował się ze mną wczoraj wieczorem człowiek z policji w Sosnowcu i zapytał czy mam to szkło na miejscu czy jak wszystkie okoliczne sklepy na zamówienie, bo jutro (dziś) święto policji i dostał pozwolenie na zakup bo jakąś akademie ma focić a szkło zostanie potem w dochodzeniówce. Ponieważ mam urlop nie chciało mi się jechać do Sosnowca, więc on przystał na to, że załatwi dziś przed południem delegacje do Zawiercia i tam w budynku policji załatwimy formalności. W ostatniej chwili zadzwonił, że już jest w sądzie rejonowym (nieopodal policji) i możemy się tam spotkać. Podjechałem tam z synem, faktura wypisana, szkło w pudle ..gość z kaburą wiszącą spod cywilek, ochroniarz go puszcza bez problemu mieliśmy się spotkać w salce obok dyżurki więc został tam obiektyw, który on wstępnie obejrzał i przekazał ochroniarzowi mówiąc, ze zaraz tam przyjdziemy. Synal oczywiście zainteresowany pomieszczeniami sądu pognał za "panem" ja za nimi, w pewnej chwili zostaliśmy na chwilę sami, bo miał się pożegnać z prokuratorem. Parę minut później zszedłem do owej dyżurki, gdzie ochroniarz stwierdził, że ani paczki ani "oficera" juz nie ma, wyszedł przed chwilą w pośpiechu.
...wiem, wiem.. uśpiona uwaga okolicznościami, otoczką, fabułą ...itd... ..tupet, bezczelność i moja głupota. Akcja była przygotowana tak, że rozmawiałem z nim kilka razy przez telefon, w tle ciągle radio z rozmowami policyjnymi.. ..odegrał nieźle, ja głupol i zaufaniec.. ..więcej nie pamiętam, proszę pokutę i zrozumienie.. ..a i o ostrożność w podobnych sytuacjach."
Dla tych co się nie mogą/nie chcą zalogować
Witam
Na terenie Krakowa zostało skradzione dużo sprzętu marki Canon. Jeżeli ktoś spotkał by się z ofertą na taki sprzęt bardzo proszę o informację.
Zaginiony sprzęt:
Aparat: EOS 20D Digital Body s/n: 211520915260
Kamera: HD Camcorder Canon HF 100 s/n: 2709B00181AA
Obiektywy: Canon EF 17/4L USM Lens s/n: 2100203184
Canon EF 70/200L USM Lens ( f2.8 ) s/n: 2100179595
dodatkowo razem z tym sprzętem skradziony był także laptop Macbook pro s/n: SW87141LZW06 oraz w raz z nim drogi modem HSDPA dedykowany dla sieci orange.
Jeśli ktoś spotkałby się z jakimkolwiek z tych urządzeń bardzo proszę o kontakt na priv albo 608054999.
Z góry wielkie dzięki.
Tomasz Golinski 21-08-2008, 00:13 Dyskusja nt ogłoszeń przeniesiona tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=37550
Witam
Niestety w dniu własnego slubu zostalem okradziony ze swojego sprzetu. Złodzieje włamali sie podczas wesela do domu moich tesciów i pozbawili mnie dorobku zycia. Sprzet został skradziony w okolicach Płońska.
Zginęło:
Nikon D70s - nr seryjny 475404 z battery pack Delta + ladowarka + 2 accu jeden oryginal i zamiennik
Obiektyw Tamron SP AF 17-50mm F/2,8 XR LD IF nr seryjny 018444 +osona psloneczna - znak szczegolny slady po sklejeniu na pierscieniu do przykrecania filtrow i oslony p-slonecznej "
Obiektyw Nikon Nikkor 80-200/2,8 (nowszy model pompki ) nr seryjny 551294 - zalana jedna z soczewek ( krople ) i osona zamiennik z napisem "for nikon HB-7"
Obiektyw Vivitar 100/3,5 - nie moge znalezc papierow
Lampa SB-800 -nr 2867875 + dyfuzor + koszyczek na 5 baterie
Telekonwerter Quantaray x2
Ladowarka Sanyo model amerykanski + przejsciowka na gniazdo PL
4 Karty pamieci 2x KIngston 256MB , 1 x Kingston 512MB , 1 x Sandisk 1GB
Czytnik kart pamieci + pilot do aparatu z latarka diodowa.
Na kazdym obiektywie filtr B+W UV a na jednym Hielopan UV
Filtr Polar Hama 77mm
Wszystko to bylo spakowane w plecak Mekko C41 czarno zielony
Do tego ukradli mi
Laptop IBM T20
Palmtop HP hx2110
Prezent slubny komplet srebrnych sztuccow
Jakby ktos sie dowiedzial czegos o tym sprzecie to prosilbym o informacje za ktore sie oczywiscie odwdziecze
i prosildmy o jakies informacje ( linki ) gdzie jeszcze to moge zglosic zeby jak najwiecej mozliwosci wykozystac.
Pozdrawiam
Zrozpaczony Garnett
Z dzisiejszego Metra Wawa
"29 sierpnia znaleziono aparat cyfrowy marki Canon, w lesie niedaleko Bieszkowic k. Redy (Gdyni). Właściciela proszę o kontakt e-mailowy na adres: metalmorfoza@gmail.com"
|
|